Usluge

Kontaktne leće

Kontaktne leće, jednako kao dioptrijske naočale ili laserska korekcija vida , mogu korigirati Vašu kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam.

I dok neki uživaju u nošenju naočala radi estetskih razloga , drugi su sretniji bez toga. Upravo im kontaktne leće omogućuju dobar vid bez refrakcijske kirurgije. Kontaktne leće također su garancija odličnog vida, što je posebno prikladno u sportu.

Ako ste davno prije pokušali i odustali od nošenja leća, nemojte ih zauvijek prekrižiti. Naime, u odnosu na ne tako davnu prošlost, danas je više nego ikada ugodnih i zdravih leća.

Ako ste kandidat za leće, Vaš je prvi korak posjet očnom liječniku. On će procijeniti Vaše potrebe, zakrivljenost rožnice, te vlažnost oka kako bi bio odredio tipa leće koja će Vam najbolje odgovarati.

Postoje 3 tipa kontaktnih leća:

  • Tvrde leće napravljene su od plastike (PMMA) – glavna im je mana što ne propuštaju kisik.
  • Meke leće napravljene su od gela, kao što je silikon-hidrogel – ekstremno propustan za kisik. One su i najugodnije. One su malo veće od rožnice oko 14 milimetara.
  • Polutvrde leće, napravljene su također od plastike (PMMA) – za razliku od tvrdih propuštaju kisik. Posebno su dobre za visoki astigmatizam. Te su leće promjera oko 9 milimetara, što je manje od rožnice ali veće od zjenice u potpunom mraku.