OPTIKA MIKULIN

od 90-ih do danas
Optika Mikulin s radom počinje kao samostalna radionica za izradu naočalnih leća u jeku promjena u Hrvatskoj 1990-ih godina i lećama opskrbljuje tržišta Hrvatska i Slovenije. U radionici se izrađuju naočalne leće iz mineralnog i organskog materijala u foto i bijeloj verziji, te progresivne i bifokalne leće u svim materijalima dostupnima na svjetskom tržištu.

Osnivač Optike Mikulin, Stjepan Mikulin, nakon završene Optičke i Više optičke škole zapošljava se u tadšnjoj optičkoj industriji „Ghetaldus“ na poslovima izrade optičkih leća i stječe znanja vrhunskih majstora optičke struke. Nakon dvadeset godina provedenih u industriji napušta „sigurnost“ udruženog rada i kreće u samostalnu poduzetničku djelatnost. Uz velika odricanja Stjepana Mikulin počinje raditi s još osam radnika.

U Velikoj Gorici u Kolodvorskoj ulici 11 otvara 2002. Godine Servis za izradu naočala , što je bio početak stvaranja obiteljskog tradicijskog privređivanja. Naime, kći i sin Stjepana Mikulina također su završili optičke škole i rade u Servisu. Uz to i dalje se redovito stručno usavršavaju na najvišim školama za optičku struku.

Kako bi mogla pratiti svjetske trendove, Optika Mikulin opremljena je najsuvremenijom tehnologijom za brušenje naočalnih leća. U ponudi ima veliku suvremenu ponudu najraznovrsnijih okvira. Optika Mikulin nudi vrhunsku uslugu, od pregleda do izrade naočala.